Vegan Παστίτσιο
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε, τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα απλώνουμε κατά μήκος σε λαδωμένο πυρέξ.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το τριμμένο καρότο και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα και ρίχνουμε τον ξερό κιμά σόγιας ανακατεύοντας το μείγμα καλά.
Έπειτα προσθέτουμε και τον πελτέ, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαγειρευτούν τα υλικά και να δέσει ο κιμάς αλλά να έχει λίγο ζουμάκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή ότι άλλο υλικό θέλουμε ανάλογα τις γευστικές μας προτιμήσεις.
Ζεσταίνουμε το ρόφημα αμυγδάλου ή καρύδας, διαλύουμε την βεγκέτα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσοχή να μην βράσει το γάλα.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το φυτικό βούτυρο και έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σίρμα συνέχεια μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα και να πάρει ένα απαλό ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε και το ζεστό φυτικό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια μέχρι να δέσει και να πήξει η μπεσαμέλ.
Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται κι άλλο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια τον κιμά να καλύψει όλη την επιφάνεια και στην συνέχεια ρίχνουμε και απλώνουμε την μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 1 ώρα να δέσει και να σφίξει το φαγητό για να μην διαλυθεί όταν θα το κόψουμε.
Το vegan παστίτσιο αποτελεί ένα νόστιμο πιάτο για vegan και vegeterians ή για ανθρώπους που θέλουν να δοκιμάσουν εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματος. Αυτή η πίτα ζυμαρικών με την ελληνική γεύση και άρωμα μπορείτε να την προσθέσετε στη ζωή σας πολύ εύκολα.
Χρόνος προετοιμασίας: 30-40 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 Λεπτά
Συνολικός χρόνος: 90 Λεπτά
Μερίδα(ες): 6-8
Συστατικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια 500γρ για παστίτσιο
Για τον κιμά σόγιας
- 200γρ. κιμά σόγιας
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές σούπας νιφάδες κρεμμυδιού
- 1/2 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
- 1 καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κουτί 500g χυμό ντομάτας
- 1 1/2 κουταλακι γλυκιά πάπρικα
- 1 1/2 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα
- 1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη
- 2-3 πρέζες κανέλα κεύλάνης
- 2 κουταλάκια μείγμα βεγκέτα
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κουταλάκια κουρκουμά σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- γάλα καρύδας
- γάλα αμυγδάλου
- 12 κουταλιές αλεύρι
- 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 4 κουταλιές γλυκού βούτηρο καρύδας
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ
Θερμίδες: 250
Υδατάνθρακες: 29gr
Λιπαρά: 9gr
Ίνες: 5,2
Προϊόντα στο κατάστημά μας σε αυτή τη συνταγή
Εικόνα | Όνομα | Τιμή | Αγοραστε |
---|