
Σπιτικοί Κουραμπιέδες
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τιγάνι μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο ( σημ: το βούτυρο θέλει τουλάχιστον 2-3 εκτός ψυγείου ) και το χτυπάμε περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη και το ξαναχτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, περίπου για άλλα 5 λεπτά.
Όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους , μετά σιγά –σιγά ρίχνουμε τη σόδα, τις βανίλιες, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι, χτυπάμε για λίγα λεπτά .
Μετά σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια για καλύτερο αποτέλεσμα.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε ( σημ: όχι πολύ μεγάλους αλλά ούτε πολύ χοντροκομμένους ),
τους βάζουμε σε ένα ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς , τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη να πάει παντού !!!
Έτοιμα για φάγωμα !!!!
Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά από το House of Deli
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή περιμένουμε με ανυπομονησία να φτιάξουμε τους αγαπημένους μας κουραμπιέδες, για αυτό και σας δίνουμε την σπιτική συνταγή μας .
Χρόνος προετοιμασίας: 35 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 Λεπτά
Συνολικός χρόνος: 60 Λεπτά
Συστατικά:
- 800 γραμμάρια αλεύρι
- 300 γραμμάρια αμύγδαλα
- 1 κιλό ζάχαρη άχνη
- 1/2 κιλό βούτυρο
- 1 αυγό ολόκληρο και 2 κρόκους
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 3 σφηνάκια κονιάκ
- 1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ
Θερμίδες: 210
Υδατάνθρακες: 25.0
Λιπαρά: 13
Ίνες: 1.5
Προϊόντα στο κατάστημά μας σε αυτή τη συνταγή
Εικόνα | Όνομα | Τιμή | Αγοραστε |
---|