Σπιτική Μελιτζανοσαλάτα
Εκτέλεση:
Αφού πρώτα πλύνουμε και σκουπίσουμε καλά τις μελιτζάνες από το νερό τις κόβουμε στην μέση και τις τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 45 – 60 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε με ένα κουτάλι την σάρκα τους όσο είναι ακόμα ζεστές, την βάζουμε σε ένα μπολ για να τις χοντροκόψουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ξύδι και τα ανακατεύουμε ρίχνοντας από σιγά σιγά το ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε για να πετύχουμε την γεύση και την υφή που μας αρέσει προσθέτοντας επιπλέον ξύδι ή αλάτι αναλόγως του γούστου μας.
Επίσης μπορούμε να κόψουμε σε μικρά κυβάκια ντομάτα και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τα προσθέτουμε μέσα στην σαλάτα
Καλή όρεξη !!!
Διατηρείτε στο ψυγείο σε μπολ κλειστό
Σπιτική μελιτζανοσαλάτα με λίγες θερμίδες , με υπέροχη γεύση και γρήγορη εκτέλεση που μπορούμε να την σερβίρουμε σαν ορεκτικό
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-60 Λεπτά
Συνολικός χρόνος: 55 Λεπτά
Μερίδα(ες): 2-3
Συστατικά:
- 4 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες στη μέση
- 2 κουταλιές της σούπας ξερό μαϊντανό
- ελαιόλαδο κατά προτίμηση
- 2 κ.γ σκόρδο granule
- Μηλόξυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ
Θερμίδες: 180
Υδατάνθρακες: 6
Λιπαρά: 14
Προϊόντα στο κατάστημά μας σε αυτή τη συνταγή
Εικόνα | Όνομα | Τιμή | Αγοραστε |
---|