
Σπιτική Καρυδόπιτα
Εκτέλεση:
Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα , την φυλάτε στο ψυγείο.
Στο κάδο του μίξερ σας ρίχνετε το Βούτυρο και τη ζάχαρη. Τα xτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Ρίχνετε τους κρόκους των αβγών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν και να γίνει ένα σώμα. Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και τη φρυγανιά
Διαλύετε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνετε στο μείγμα.
Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά σιγά – σιγά . Δουλεύετε το μίξερ ακόμα για 2 λεπτά .
Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε μέσα τη μαρέγκα και την ενσωματώνετε απαλά στο μείγμα με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί, αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε στους 180ο για περίπου 45 λεπτά.
Δοκιμάζετε εάν έχει γίνει βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα στη ψημένη ζύμη. Εάν βγει στεγνό η καρυδόπιτα είναι έτοιμη.
Σημαντική Σημείωση : Όσο ψήνετε την καρυδόπιτα φτιάχνετε το σιρόπι.
Για Το Σιρόπι.
Πρέπει πάντα να είναι κρύα η καρυδόπιτα και χλιαρό το σιρόπι, το οποίο το ρίχνουμε λίγο λίγο, ώστε το γλυκό να το απορροφήσει όλο σωστά. Αφού σιροπιάσουμε την καρυδόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σημαντικό tip : Όταν κρυώσει λίγο ή καρυδόπιτα , τυλίγουμε καλά το ταψί με μία μεμβράνη και την αναποδογυρίζουμε στον πάγκο. Αυτή η… τούμπα θα βοηθήσει, ώστε να σιροπιαστεί ομοιόμορφα πάνω και κάτω.
Σημείωση : Μπορείτε να προσθέσετε μία μπάλα παγωτού της αρεσκείας σας
Έτοιμη για φάγωμα !!!!
Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά από το House of Deli
Δεν είναι δυνατόν τα Χριστούγεννα να μην φτιάξουμε την κλασική καρυδόπιτα που θα μυρίσει όλο το σπίτι σας!!!
Σας παρουσιάζουμε την συνταγή για μία νόστιμη παραδοσιακή καρυδόπιτα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 Λεπτά
Συνολικός χρόνος: 60 Λεπτά
Μερίδα(ες): 6-8
Συστατικά:
Για τη ζύμη
- 250 γρ Βούτυρο
- 250 γρ ζάχαρη
- 6 αβγά
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- 400 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 200 γρ τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- Φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Για Το Σιρόπι
- 3 νεροπότηρα νερό
- 2 νεροπότηρα ζάχαρη
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ
Θερμίδες: 793
Υδατάνθρακες: 109
Λιπαρά: 36
Ίνες: 2.8
Προϊόντα στο κατάστημά μας σε αυτή τη συνταγή
Εικόνα | Όνομα | Τιμή | Αγοραστε |
---|