
Σαλάτα ρεβιθιών γκαράμ μασάλα
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια με άφθονο νερό.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο.
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πάστα σκόρδου, την πάστα τζίντζερ, και την σάλτσα τσίλι, σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το ρόδι, το Garam Masala, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε όλα καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ζωμό λαχανικών με 150ml νερό και αφήστε όλα να μαγειρευτούν για 25 λεπτά.
Καρυκεύουμε με χυμό λεμονιού και γαρνίρουμε με κόλιανδρο.
Το γεύμα ταιριάζει πολύ με ρύζι ή σαν γέμιση τηγανίτας με λαχανικά.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 Λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 Λεπτά
Μερίδα(ες): 4
Συστατικά:
- 500γρ ρεβίθια
- 2 κ.γ πάστα τζίντζερ
- Αλάτι
- 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 - 2 κ.γ πάστα σκόρδου
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας El Ghee (καθαρό βούτυρο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ρόδι
- 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού Garam Masala
- πιπέρι μίξ
- 100-150 ml ζωμός λαχανικών
- 1 κ. σ χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ σάλτσα τσίλι
- 3 ντομάτες
Προϊόντα στο κατάστημά μας σε αυτή τη συνταγή
Εικόνα | Όνομα | Τιμή | Αγοραστε |
---|