Μπιφτέκια πατάτας με κουρκουμά λιναρόσπορο & σπόρους chia

Εκτέλεση:

Τρίβουμε με έναν τρίφτη τις πατάτες και το κρεμμύδι. τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και προσπαθούμε να τα στύψουμε με τα χέρια μας όσο το δυνατό πιο πολύ γίνεται για να φύγει το νερό. Χρειαζόμαστε ένα μείγμα στεγνό.

Ρίχνουμε τα τριμμένα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα. Ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα . Αν οι πατάτες βγάλουν επιπλέον νερό το αδειάζουμε από το μπολ για να μη νερουλιάσει.

Παίρνουμε το μείγμα και το πλάθουμε με τα χέρια μας ώστε να πάρει το μέγεθος του μπιφτεκιού. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Τοποθετούμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε να ξεροψηθούν καλά και να σφίξουν πριν τα γυρίσουμε.

Αν έχει σωθεί το λάδι ρίχνουμε κι άλλο για να μαγειρευτεί η πατάτα και να ξεροψηθεί.

Mία γρήγορη νόστιμη συνταγή που μπορεί να μας δώσει 6  υγιεινά πατατομπιφτέκια. Τα μπιφτέκια μας θα είναι τόσο σφιχτά λόγω της υφής της πατάτας και γιατί δεν θα χρησιμοποιήσαμε αλεύρι κλπ. Μπορείτε να τα κάνετε όσο πιο μικρά για να μπορέσουν να μαγειρευτούν μέσα τηγάνι γυρίζοντας συνέχεια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 25 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10 Λεπτά

Συνολικός χρόνος: 35 Λεπτά

Μερίδα(ες): 3-4

Προϊόντα στο κατάστημά μας σε αυτή τη συνταγή

ΕικόναΌνομαΤιμήΑγοραστε
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments