Κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση:
Βάζετε το κοτόπουλο με νερό κρύο σε μια κατσαρόλα μαζί με τις νιφάδες κρεμμυδίου, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και το θυμάρι.
Αφού βράσουν όλα μαζί τα βγάζετε σε μια πιατέλα και σουρώνετε το ζουμί,σε μια άλλη κατσαρόλα.
Προσθέτετε στο ζωμό το λεμόνι και τον κουρκουμά δοκιμάζοντας το αλάτι και το πιπέρι και εάν θέλετε προσθέτετε επιπλέον.
Βράζετε το ζωμό και ρίχνετε το ρύζι αφήνοντας το να βράσει 15 λεπτά.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να κάψει και ανακατεύοντας ρίχνετε το καρύδι και τις σταφίδες να σωταριστούν, ανακατεύοντας προσθέσετε μέσα το ρύζι να πάρει μυρωδιά
Κοτόπουλο και ρύζι σερβίρονται μαζί.
Υπέροχο υγιεινό γευστικό κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι είναι ένα απλό θρεπτικό καθημερινό φαγητό με φρέσκα μπαχαρικά, μυρωδικά και λαχανικά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 Λεπτά
Συνολικός χρόνος: 70 Λεπτά
Μερίδα(ες): 4-6
Συστατικά:
Για το κοτόπουλο
- 1 κοτόπουλο σε κομμάτια
- 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένες νιφάδες κρεμμυδίου
- 2 καρότα
- Λίγο χοντροκομμένο σέλινο
- 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
Για το ρύζι
- ½ κιλό ρύζι μπασμάτι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κουρκουμά
- Αλάτι
- ΄Πιπέρι
- 30γρ καρύδια ψιλοκομμένα
- 30γρ σταφίδα Κρήτης
- 150γρ ελαιόλαδο
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ
Θερμίδες: 380
Υδατάνθρακες: 40
Λιπαρά: 2,5
Προϊόντα στο κατάστημά μας σε αυτή τη συνταγή
Εικόνα | Όνομα | Τιμή | Αγοραστε |
---|