
Κολοκύθα Γεμιστή Με Κιμά Στον Φούρνο
Εκτέλεση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το ψήσιμο της κολοκύθας διαλέγετε μια τρυφερή μακρόστενη κολοκύθα.. Πλένετε την κολοκύθα και την κόβετε στη μέση. Αφαιρείτε με ένα κουτάλι τα σπόρια και τις ίνες. Τη βουτυρώνετε με ένα πινέλο μέσα-έξω, αλατοπιπερώνετε με ένα πινέλο και την πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο.
Τη βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35΄-40΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να ροδίσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ βάζετε το ρύζι να μουλιάσει σε χλιαρό νερό για 30΄ περίπου. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το κονιάκ και τις σταφίδες και το αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να λειώσει. Ρίχνετε τα αμύγδαλα και τα σοτάρετε ελαφρά, μέχρι να ροδίσουν, με πολλή προσοχή, γιατί καίγονται εύκολα.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αφήνετε 1΄-2΄ να μαραθεί. Ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε ανακατεύοντας για 4΄-5΄ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε για 3΄-4΄ μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε τα βερίκοκα, τα σύκα, τα δαμάσκηνα και τέλος τις σταφίδες με το κονιάκ. Ανακατεύετε και προσθέτετε την κανέλα, το αλατοπίπερο και ρίχνετε το ζωμό ή το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 12΄-15΄ περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να είναι στεγνό. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζετε μια πετσέτα κάτω από το καπάκι.
Πιέζετε προσεκτικά το εξωτερικό ενός κουταλιού την σάρκα της κολοκύθας.
Πασπαλίζετε με το μισό κεφαλοτύρι και γεμίζετε την κολοκύθα με το ρύζι. Ρίχνετε και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνετε για 10΄-15΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.
Βάζετε την κολοκύθα σε πιατέλα και την παρουσιάζετε στο τραπέζι. Όπως θα σερβίρετε στα πιάτα το ρύζι παίρνετε με το κουτάλι και κομμάτια από τη σάρκα της κολοκύθας.
Έτοιμη για φάγωμα !!!!
Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά από το House of Deli
Ένα πολύ εντυπωσιακό φαγητό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, είναι η γεμιστή κολοκύθα. Σας παρουσιάζουμε μία σπιτική συνταγή για να εντυπωσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι.
Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50-60 Λεπτά
Συνολικός χρόνος: 65 Λεπτά
Μερίδα(ες): 6-8
Συστατικά:
Υλικά Για Το Ψήσιμο Της Κολοκύθας
- • 1 κολοκύθα μακρόστενη 1-1½ κιλό
- • 2 κ.σ. βούτυρο
- • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- • Ροζ αλάτι
- • Πιπέρι μίξ
Υλικά Για Το Ρύζι
- • 500 γρ. κιμά
- • 3.κ.σ . βιολογικό ελαιόλαδο
- • 2 φλιτζ. ρύζι για καρναρόλι
- • 3 κ.σ. βούτυρο
- • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- • 4 κ.σ. σταφίδα μαύρη
- • 2.κ.σ. σταφίδα ξανθιά
- • 6 κ.σ. βερίκοκα ψιλοκομμένα
- • 2 κ.σ. σύκα ψιλοκομμένα
- • 2 κ.σ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- • 4 κ.σ. αμύγδαλο κοπανισμένο
- • ½ φλιζτ. κονιάκ
- • 4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου ή νερό
- • ½ κ.γ. κανέλα
- • αλάτι
- • πιπέρι
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ
Θερμίδες: 238
Υδατάνθρακες: 25
Λιπαρά: 7.9
Ίνες: 4.8
Προϊόντα στο κατάστημά μας σε αυτή τη συνταγή
Εικόνα | Όνομα | Τιμή | Αγοραστε |
---|